Philippe Sauquet от TOTAL поема EUROGAS

Енергетика / Свят
Галина Александрова
481
article picture alt description

Автор: William Powell, naturalgasworld

 

Ръководителят на сектора газ и възобновяеми енергийни източници на енергийния гигант Total е новият президент на лобистката група Eurogas. Членовете се срещнаха в Осло, за да одобрят предложението за подкрепа на прехода към неутрален по отношение на климата ЕС.

Philippe Sauquet поема председателството на асоциацията от Klaus Schaefer, бивш ръководител на немската компания Uniper. Много от членовете на Eurogas, като например Uniper, също имат активи, работещи с въглища, но Total е излязъл от производство на въглища, търговия и маркетинг в продължение на три години и се фокусира върху природния газ и слънчевата енергия.

Коментирайки номинацията си, Sauquet заяви, че „за него е чест и удоволствие“, да е ръководител на организация, чиято цел е да популяризира природният газ като „незаменимо допълнение към възобновяемите енергийни източници, прекъсващ по характер и очевиден бърз път към намаляване на въглеродната интензивност на енергиен микс на ЕС. Ето защо, Eurogas ще се застъпва за справедливия дял на газ в енергийния микс, който е икономически устойчив, социално приемлив, предлагащ сигурност на доставките, съгласуваност с целите на ЕС в областта на климата”, добави той. „В това отношение Eurogas подкрепя прехода към неутрален от климата ЕС, в съответствие с Парижкото споразумение и призовава европейските институции да разработят политическа рамка, която ще насърчи инвестициите в разширяването на конкурентните технологии за декарбонизация в Европа, подходящи за това бъдеще... ".

Генералният секретар на Eurogas James Watson заяви, че решението да подкрепи прехода към неутрален от климата ЕС „подчертава подкрепата на газовата промишленост за декарбонизиране на енергийния микс на ЕС. Това е цел, която всички заинтересовани страни трябва да приемат. Трябва да сме сигурни, че са въведени правилните рамки за необходимите инвестиции в газовия сектор, включително потенциални цели за възобновяеми и декарбонизирани газове."

Информацията е публикувана в CBBSS INFOLETTER ON OIL AND GAS E&P 2019 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща