GlobalData: Инвестиции в по-кратък цикъл на възвращаемост ще доминират нефто-газовата индустрия през 2020 г.

Енергетика / Свят
3E news
622
article picture alt description

Операторите за нефт и газ в световен мащаб ще продължат да търсят по-бърза възвръщаемост с инвестиции в по-кратък цикъл, тъй като индустрията се отдалечава от гигантските проучвания и разработки, сочи анализ на аналитична компания GlobalData.

Анна Белова, старши анализатор на сектора петрол и газ в GlobalData, коментира: „Сега проектите преминават от окончателното инвестиционно решение (FID) до първото петрол / газ за по-малко от 3-4 години, дори за по-големи интегрирани разработки с компоненти в средния поток. В световен мащаб тази тенденция се наблюдава при Zohr в Египет, който произвежда първите количества газ само 22 месеца след FID, а наскоро и с Liza в Гвиана. “

„Освен поетапните подходи, по-късите срокове на разработване се осигуряват и чрез продължаване на стремежа към стандартизация, както при сондажното производство, така и при проектирането на сондажите. Освен това, офшорната среда продължава да се движи към подводни връзки и плаващите единици за производство, съхранение и разтоварване (FPSO) са доминиращата концепция за развитие, " обяснява Белова.

През 2020 г. се очаква да започнат производство 99 нови газови проекта и докато броят на нефтените проекти е по-голям, газовите проекти ще произвеждат 17% повече въглеводороди на барел с петролен еквивалент до 2023 г., след като достигнат зрелост. С несигурното дългосрочно търсене операторите на нефт и газ ще се отклонят от петролните резерви с висока цена. Очаква се 14 ултра дълбоководни нефтени и газови проекти да започнат производство през 2020 г., като всички, освен два, са разположени в Бразилия и Мексиканския залив на САЩ.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща