General Electric е намалил чистата си загуба 8 пъти през третото тримесечие

Компанията си поставя за цел да стане въглеродно неутрална през 2030 г.

Енергетика / Свят
3E news
548
article picture alt description

Честата загуба на американския концерн General Electric Co. През третото тримесечие на тази година е спаднала 8 пъти – до 1,19 млрд. щатски долара или 0,14 долара на акция в сравнение с 9,47 млрд. долара или 1,08 долара на акция спрямо аналогичния период на миналата година.

Според прессъобщение на компанията, коригираната печалба, с изключение на еднократни фактори съставлява 0,06 долара на акция в сравнение с 0,15 долара на акция за аналогичния период година по-рано. Приходите на компанията са спаднали със 17 % до 19,42 млрд. долара , но надхвърлят консенсусната прогноза на анализаторите на ниво от 18,73 млрд. долара.

Приходите на подразделението GE Power са нараснали с 3 % - до 4,03 млрд. долара, оказвайки се над прогнозата на анализаторите (3,89 млрд. долара). Приходите от бизнеса на GE Aviation, доставящи компоненти за авиацията са се сринали с 39 % и съставляват 4,92 млрд. долара при очаквани 4,95 млрд. долара.

Приходите на GE в сегмента за възобновяемите източници на енергетиката са се увеличили с 2 % - до 4,53 млрд. долара и над прогнозата от 4,48 млрд. долара, а в сегмента за медицинско оборудване са се свили със 7 % до 4,57 млрд. долара и над очакваните 4,14 млрд. долара. От началото на тази година пазарната стойност на компанията е спаднала с 36,4 процента.

През този месец президентът на компанията Larry Culp съобщи, че компанията си поставя за цел да постигне въглеродна неутралност през 2030 г. При положение, че компанията има над 1000 обекта по целия свят, то това означава значително намаляване на емисиите от парникови газове. GE ще престане да произвежда оборудване за нови проекти в сектора на енергетиката, базирана на въглища. В същото време ще продължи да инвестира в технологии и продукти, като например големи офшорни вятърни турбини, които да помогнат на клиентите й да постигнат целите на декарбонизацията.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща