Equinor откри находище на континенталния шелф на Норвегия

Енергетика / Свят
3E news
715
article picture alt description

Норвежката компания Equinor е открила находище на континенталния шелф на Норвегия, запасите, от което предварително се оценяват на 75-120 млн. барела нефтен еквивалент. Това е едно от най-големите открития на компанията на норвежкия шелф през тази година.

Както се съобщава в прессъобщение на Equinor, проучвателните кладенци са разположени на три километра на югозапад от находището Fram, на 11 километра от на северозапад от Troll и на 120 километра северозападно от Bergen.

Находището е било открито в партньорство с Var Energi, Idemitsu Petroleum и Neptune Energy.

От Equinor отбелязват, че предвид качеството на ресурсите и близостта на находището до съществуващата инфраструктура, разработката му може да е в съответствие с целите за климата на компанията.

Equinor смята през 2030 г. да намали обема от парникови газове от находищата си и заводите в Норвегия с 40 % в сравнение с 2018 година.

„Откритието в района на Fram ще ни помогне за постигане на целите за намаляване на емисиите с 40 „ през 2030 година при поддържане на добива на настоящото ниво“, казва старши вицепрезидента на компанията Nick Ashton.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща