Equinor завърши продажбата си на активи в САЩ

Енергетика / Свят
3E news
469
article picture alt description

Норвежката нефтогазова група ( бивша Statoil) завърши продажбата си на активи от американското си находище Bakken за 900 милиона долара, се казва в съобщение на компанията

Equinor и Grayson Mill Energy завършиха сделката, обявена през февруари 2021 г. В резултат Equinor продаде всичките си участъци от находището Bakken в американските щати Северна Дакота и Монтана на Grayson Mill Energy за сумата от около 900 милиона долара“, се казва в съобщението.

През четвъртото тримесечие на миналата година разрешението за добив от тези участъци е било за обем от 48 хил. барела нефтен еквивалент на ден.

Според условията на споразумението Equinor ще продължи експлоатацията на активите за срок от четири месеца след продажбата им – в рамките на споразумение за предаване на обслужването. Освен това Equinor Marketing and Trading ще купува добиванията там петрол в рамките на дългосрочен договор с  Grayson Mill Energy.

Нефтогазовата група Equinor е основана през 1972 година и до месец май 2018 г. бе позната под името Statoil. Компанията работи в 30 държави в света. Най-голям акционер в компанията е Норвегия.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща