Eni е започнала добив на газ от находището Baltim South West

Енергетика / Свят
Маринела Арабаджиева
259
article picture alt description

Италианската компания Eni е започнала добив на газ от находището Baltim South West на крайбрежието на Египет, става ясно от съобщение на компанията.

$Eni съобщава за успешно започване на експлоатацията и началото на добив от морското газово находище Baltim South West в Египет“, се казва в съобщението.

Компанията отбелязва, че от момента на вземането на окончателното решение за финансирането през януари 2018 г. са минали 19 месеца, което се смята за рекордно кратък срок за въвеждане в експлоатация.

Находището е открито през 2016 г. Baltim South West е разположено на 12 километра от крайбрежието на Средиземно море в участъка Baltim South и на 10 километра от находището Nooros.

Еni чрез дъщерната си компания Ieoc притежава 50 %, другите 50 % държи ВР. Сега от находището се добиват 100 млн. куб фута на ден чрез нова платформа, която е свързана с газовия завод Abu Madi чрез тръбопровод с дължина от 44 километра. Според програмата ще бъдат пробити още пет кладенеца, в резултат на което добивът ще достигне 500 млн. куб фута на ден към второто тримесечие на 2020 г.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща