EIA: САЩ през септември ще увеличат добива на шистов петрол с 1,1 %

Икономика / България
Маринела Арабаджиева
222
article picture alt description

Добивът на шистов петрол в най-големите нефтогазови региони на САЩ през септември ще нарасне в сравнение с август с 85 хил. барела – до 8,768 млн. барела на ден, или с 1,1 %, прогнозира отделът за енергийна информация (EIA) към министерство на енергетиката на страната.

Най-голямо увеличение на добива през септември се очаква от находището Permian – със 75 хил. барела, до 4,423 млн. барела на ден. Добивът от Niobrara според прогнозата ще се увеличи с 12 хил., до 758 хил. барела, от Bakken – с 3 хил., до 1,436 млн.,  а от Appalachia – с 4 хил., до 146 хил. барела на ден.

На  Haynesville , по прогноза на EIA нивото на добив ще остане на ниво от 43 хил. барела на ден.

Понижение се очаква от Anadarko – с 3 хил., до 579 хил. барела, а на Eagle Ford – с 6 хил. до 1,383 млн. барела на ден.

EIA очаква през септември ръст на добива на газ от тези находища – със 729 млн. куб фута – до 81,595 млрд. куб фута на ден. Оценката за добива на газ през август е за 80,866 млрд. куб фута на ден.


Според данните на EIA, общият брой на незавършените кладенци в големите нефтодобивни райони на САЩ през юли е намалял в сравнение с предишния месец със 100 – до 8,108 хил. кладенеца. Високият резерв от пробити, но незавършените кладенци, (drilled but uncompleted wells, DUC ) дава възможност на производителите бързо да увеличат добива на петрол при ръст на цените, извън зависимостта от сондажната активност.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща