CNPC е открила голяма газово находище в Китай

Енергетика / Свят
3E news
470
article picture alt description

Китайската национална нефтогазова корпорация (China National Petroleum Corporation, CNPC) е открила голямо находище на газ в югозападната провинция Съчуан, се  казва в съобщение на правителството на градския окръг Суйнин.

„Важно откритие. Потенциалните запаси от природен газ в това селище на окръг Суйнин може да е над един трилион кубични метра“, се казва в съобщението, цитирано от агенция Прайм. Посочва се, че откритото в понеделник богато находище на газ се намира в Съчуанската падина, явяваща се основен газодобивен район в Китай. Добивът там се осъществява от дъщерната на CNPC - PetroChina Southwest Oil and Gasfield Company.

Едновременно с това властите в града съобщават, че в същия ден обемът на добив на газ от кладенеца „Пнтан-1“ на дълбочина от 6376 метра, разположен в селището Тянбао, окръг Даин, градски окръг Суйнин е достигал 1,22 млн. куб м, което се определя като важно постижение на компанията в геоложко проучвателните дейности.

Общият обем от запасите от природен газ в находищата, където компанията има право на проучвания и разработка достига 30 млн. куб метра. Компанията отговаря за доставката на газ на хиляди големи и средни промишлени предприятия, над 20  милиона домакинства и от порядъка на 10 хиляди комунални домакинства в югозападната част на Китай.  

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща