BSOG на Carlyle може да добива газ от румънския офшор в началото на 2021 г.

Икономика / България
Маринела Арабаджиева
244
article picture alt description

Румънският оператор на транспортната система за природен газ Transgaz и компанията Black Sea Oil & Gas (BSOG), контролирана от инвестиционния фонд на САЩ Carlyle International Energy Partners и ЕБВР, се съгласиха да стартират проект за газопровод и свързаното с него оборудване, необходимо за прехвърляне на газ от офшорния периметър Midia (включително полетата Doina и Ana) до националната система за транспортиране на газ, съобщи Economica.net.

Министърът на енергетиката Николае Бадалау и премиерът Виорика Данчила присъстваха на церемонията по подписването на договора. BSOG може да започне добива на природен газ в Черно море през първото тримесечие на 2021 г.

Проектът за разработка на газовото поле Midia (MGD Project) се състои в сондирането на пет сондажа за добив (една сонда в находището Doina и четири сонди на находище Ana), подводни производствена единица в находището Doina, която ще бъде свързана чрез 18 км тръбопровод към автоматизирана производствена платформа, разположена в находище Ana.

121-километров подводен тръбопровод с капацитет1млрд.куб.м/годишно, представляващ 10% от потреблението на Румъния, ще транспортира природния газ от платформа в Ana до брега, от където 4,1-километров подземен тръбопровод ще го пренесе до новата станция за преработка на газ.

Transgaz трябва да изгради 24-километров тръбопровод, за да докара природния газ към съществуващата национална транспортна система. Акционерите на BSOG, водени от американския фонд Carlyle, на 7 февруари решиха да продължат проекта за развитие на газ полето Midia, в румънската част на Черно море, в размер на 400 милиона долара.

 

romania-insider.com

Преводът е публикуван в Бюлетина на Центъра за изследване на Балкански и Черноморски регион

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща