BP и Equinor финализираха сделката за изграждането на офшорни вятърни централи край САЩ

Енергетика / Свят
Георги Велев
780
article picture alt description

Енергийните компании BP и Equinor завършиха днес формирането на стратегическото си американско офшорно партньорство за вятър. Това включва покупката на BP за 1,1 милиарда долара от Equinor на в две големи морски територии край Източното крайбрежие на САЩ. Новото партньорство ще развие до 4.4GW вятърни мощности чрез два проекта - Empire Wind и Beacon Wind - и заедно ще преследват по-нататъшен растеж на американския офшорен вятърен пазар.

Завършването на партньорството следва скорошния успех на проектите Empire Wind 2 и Beacon Wind 1 при избора им за осигуряване на мощност от 2,5 GW за доставки на електроенергия за щата Ню Йорк.

Това е най-голямата американска сделка за офшорни вятърни паркове до момента, съобщава renews.biz. Заедно със съществуващата премия за доставката на 816MW енергия при разработката Empire Wind 1, това представлява пълен ангажимент за осигуряване на 3.3GW възобновяема офшорна вятърна енергия за щата Ню Йорк.

Изпълнителният вицепрезидент на BP за природен газ и нисковъглеродна енергия Дев Санял заяви: „Виждаме значителни възможности чрез бързо развиващия се офшорен бизнес на BP за вятър, като допринася съществено за нашите стратегически цели и разработва активи, които ще осигурят дългосрочна, стабилна възвръщаемост.“

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща