САЩ прогнозират ръст на добива на нефт през август

Енергетика / Свят
3E news
619
article picture alt description

В големите региони за добив на нефт и газ в САЩ, в повечето от които шистов, производството през август 2021 г. ще се увеличи в сравнение с настоящия месец с 42 хил. барела на ден, или с 0,5 % до 7,907 млн. барела. Това сочи прогнозата на агенцията за енергийна информация (EIA) към Министерство на енергетиката на страната.

Добивът от Permian ще се увеличи с 53 хил. барела до 4,7 млн. барела на ден, а от Appalachia – с 2 хил. до 133 хил. барела на ден. EIA очаква също така, че производството от Haynesville няма да се промени и ще остане на ниво от 34 хил. барела на ден. 

Производството от Bakken, Niobrara и Anadarko ще спадне с 3 хил. до 1,113 млн., с 537 и 351 хил. барела на ден съответно. Очаква се, че от находището Eagle Ford добивът да се понижи с 4 хил. – до 1,039 млн. барела на ден. 

EIA очаква през август общо понижение на добива на газ от всички находища с 46 млн. куб фута до 85,506 млрд. куб фута на ден. 
Според данните на EIA общият брой на незавършените кладенци на находищата на големите нефтени и газови компании за добив в САЩ през юни е спаднал в сравнение с предходния месец с 269 – до 6252.

Незавършените кладенци (drilled but uncompleted wells, DUC), които са пробити, но засега не са подготвени за добив са важни, тъй като резервът от тях дава възможност на производителите от страната бързо и в големи количества да увеличат производството при ръст на цените, без да бъдат в зависимост от темповете на сондажна активност.  
 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща