Медта се понижава в рамките на корекция

Икономика / Свят
3E news
438
article picture alt description

Цената на медта в сряда сутринта незначително спада след ръст ден по-рано, а пазарите са в очакване на заседанието на Федералния резерв на САЩ, според данните от търговията.

Стойността на мартенските фючърси за медта на Comex намаляват с 0,08 % - до 3,541 долара за фунт (около 0,45 кг). Ден по-рано медта поскъпна с 0,5 %.
Според резултатите от търговията във вторник на Лондонската борса за метали (LME), стойността на тон мед с доставка след три месеца нарасна с 0,41 % до 7782,5 долара, на алуминия – спадна с 0,85 % до 2029,5 долара, на цинка – с 0,76 % до 2814,5 долара за тон.

Повишаването на котировките на медта във вторник беше свързан с макро статистиката от Китай, който е най-големият промишлен потребител на този метал. Промишленото производство в страната през ноември е нараснало със 7 % в годишно изражение, което е най-високото за последните почти година и половина, след ръста и от 6,9 % отчетени през октомври.

Инвеститорите са в очакване на резултатите от декемврийското заседание на Федералния резерв, подробностите около лихвата и в частност на обновената икономическа прогноза.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща