Тръмп е готов да отговори на атаката срещу Саудитска Арабия

Енергетика / Свят
Маринела Арабаджиева
335
article picture alt description

САЩ ще защитят себе си и съюзниците си в Персийския залив. Това е казал вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, коментирайки нападението срещу петролната инфраструктура на Саудитска Арабия.

„Ако Иран е извършил тази последна атака, за да навреди на президента Тръмп и да го накара да отстъпи, то той ще претърпи неуспех. Америка е готова да защити своите интереси“, е казал Пенс в изказване в центъра Heritage Foundation във Вашингтон. Той е повторил, че САЩ е готов за битка, както по-рано се  изразил и президента  Тръмп, съобщават чуждите агенции. „Нападенията срещу съюзниците ни и световните доставки на петрол ще се провалят....Ние проучваме всички данни. Консултираме се със съюзниците, а президентът ще определи какви ще са най-добрите действия, които ще бъдат предприети през следващите дни“, е добавил Пенс.

„Обещавам, че при президента  Тръмп Съединените Щати ще запазят надмощието си в енергетиката, ще продължат тенденцията за постигане на енергийна независимост и ще предприемат всички необходими стъпки, за да защитят нашата страна, нашите войници и нашите съюзници в Залива. Може да разчитате на това“, е добавил Пенс.

Междувременно агенциите съобщиха също така, че на пресконференция в Джеда назначеният наскоро министър на енергетиката и принц Абдел Азиз бен  Салман е казал, че управляващите в страната не знаят кой стои зад терористичните атаки.

„Саудитска Арабия засега не знае кой стои зад нападението на обектите на Saudi Aramco, правителството предприема мерки, за да разбере коя  страната, която стои зад нападенията“, е отбелязал министъра на пресконференция, предавана и от телевизия Ал Джазира.
 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща