„Топлофикация Перник“: Дистанционният отчет - съвременният, модерен и удобен метод за снемане на показания на парното и топлата вода

Енергетика / България
3E news
452
article picture alt description

„Топлофикация Перник“ напомня на клиентите, че до 1 януари 2027 г. всички уреди за отчитане на парното и топлата вода трябва да осигуряват възможност за дистанционен отчет. „От следващата година се очаква да започне масовата подмяна на уредите за дялово разпределение. Съветваме клиентите си да не чакат крайния срок“, заявява Ясен Кацаров, директор на предприятието.

Директорът на предприятието обясни, че абонатите трябва да проведат общи събрания на входовете, за да се вземе решение с какъв вид ще бъдат подменени старите уреди. „Според изчисления средно между 160-170 лева на апартамент ще струва подмяната на всички уреди, в това число и водомерът“, казва Кацаров.

„Дистанционният отчет е съвременен, модерен и удобен метод за снемане на показания за потребената топлинна енергия. Предимствата на уредите са, че пестят време и неудобството на клиентите да осигуряват достъп за отчет всеки месец. Освен това високонадеждната система за дистанционно отчитане намалява възможността от човешка грешка при въвеждане на данните от топломера или индивидуалния разпределител“, казва Кацаров. Като друго предимство той посочи, че дистанционните уреди позволяват изготвянето на ежемесечни фактури с реално потребление и свеждат до минимум риска от кражби на топлинна енергия. „Благодарение на тях клиентите ни могат да следят непрекъснато консумацията“, допълва още Кацаров.

"Клиентите ни могат да закупят и от нас дистанционни уреди на конкурентни цени. С цел да не се натоварва семейният бюджет, сме въвели разсрочено плащане на уредите за срок от 24 месеца.", казва Кацаров. Той посочи, че те предлагат безплатен монтаж за клиентите си.

Ясен Кацаров напомня, че при повреда или изтекъл срок на уреда за дялово разпределение, сметката за изразходваната топлинна енергия се определя съгласно Наредбата за топлоснабдяване. За да няма служебно начислена сметка, е необходимо да следим за изправността на уредите си – водомер за топла вода и индивидуален разпределител на радиатора.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща