ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари топлина и внимание на десетки деца в нужда

Проект „Зимна енергия“ донесе коледната магия на над 150 малчугани в гр. Стара Загора

Енергетика / България
3E news
778
article picture alt description

В навечерието на най-светлите християнски празници ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ организира истинско коледно приключение за онези, които с най-голямо нетърпение очакват последния месец от годината – децата. Благодарение на компанията, над 100 малчугана от всички институции за деца, лишени от родителска грижа в Стара Загора, усетиха духа на празника със забавни игри, вкусно хапване, музикални състезания и много изненади. Дядо Коледа раздаде щедро подаръци на всяко дете.

Тази година енергийната компания ще помогне и на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Стара Загора. „КонтурГлобал Марица Изток 3“ ще подсигури подаръчни ваучери, с които ще бъдат осигурени обувки и топли дрехи на децата със специални потребности.

Вдъхновени от 5-ти декември – Световния ден на доброволеца, служители на компанията се включиха и в други благотворителни акции. В офиса в София доброволци от „КонтурГлобал“ събират материали, които са от постоянна необходимост за Центъра от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Стара Загора -  чаршафи, препарати, бельо, възглавници и санитарни материали. Служители в самата електроцентрала пък събират хранителни продукти за Социалната кухня в града.

Коледните празници за малките и големи деца в неравностойно положение от се  организират по проект „Зимна енергия“, част от Програмата за социални инвестиции на „КонтурГлобал Марица Изток 3“, в рамките на която компанията ежегодно осъществява десетки инициативи  в подкрепа на местната общност.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ се нарежда сред най-големите работодатели и най-щедрите дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е базирана топлоелектрическата й централа. През последните години компанията е отделила над 4 милиона лева за проекти в полза на обществото. Основната част от средствата се насочват за помощ на местните общности. През 2018 г. компанията спечели престижната награда за социална отговорност на бизнеса, присъждана от Българския дарителски форум за най-голям обем нефинансови дарения.

"КонтурГлобал Марица Изток 3" притежава и управлява първата топлоелектрическа централа  на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда.  Централата произвежда 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща