ТЕЦ Бобов Дол дари хранителни продукти на приюта на отец Иван в Нови хан

Зная, че в тази криза е много трудно да се отделят средства, но ако всеки отдели малко, всички заедно ще помогнем много, заяви изп. директор на дружеството инж.Любомир Спасов

Енергетика / България
3E news
750
article picture alt description

В началото на месеца отец Иван, добил известност със своето добро сърце и с двата приюта, в които подслонява малки и големи, които по независещи от тях причини са останали без покрив, обяви, че имат остра нужда от хранителни продукти. Тогава лично отец Иван отправи призив към българите да му помогнат, с каквото могат. Вълна от съпричастни български фирми, институции и частни лица се отзоваха на молбата за помощ на отец Иван.

Едно от предприятията, които решиха да помогнат на Дома на отец Иван в Нови хан е ТЕЦ Бобов Дол. Предприятие, за което се говори често с негативен отенък, но ето, че новото ръководството на дружеството не само заяви ангажимента си към подобряване на екологията му, а и се заема със социални каузи.

“По случайност попаднах на репортаж по телевизията, който съобщаваше за тежкото състояние, в което са изпаднали в Дома за сираци „Свети Николай, при манастир „Света Троица“ в с. Нови хан, който е известен като приюта на отец Иван.  Запознавайки се с борбата на отец Иван да осигури подслон и да нахрани толкова хора, за които животът е бил неблагосклонен, не можах да остана безучастен. Не можах да остана безучастен към съдбите на хората, които се намират в тази обител. Наистина ни отне малко време да се организираме, но решихме, че е наш дълг да покажем, че ТЕЦ Бобов Дол е социално отговорно дружество и да осигурим нашия принос към подобряване на положението на приюта.“ – обяви изпълнителният директор на ТЕЦ Бобов Дол инж. Любомир Спасов.

Директорът допълни, че на Дома за сираци „Свети Николай“ при манастир „Света Троица“ в Нови Хан са дарили дълготрайни хранителни продукти, като сам е държал да отиде лично. Инж.Спасов сам сподели, че най-мъчно му е станало като е чул, че настанените деца в дома няма с какво да се хранят.

„С колегите ми обсъдихме под каква форма да направим дарението и взехме единодушно решение, че най-добре да дарим хранителни продукти, защото те са най-важни. Подбрахме такива храни, които могат да се съхраняват по-дълго. Знам, че в тази криза е много трудно да се отделят средства, но ако всеки отдели малко, всички заедно ще помогнем много.“ – обясни инж. Спасов.

В последните седмици много хора се включиха с различни дарения към приюта. Всеки дарява, каквото може и каквото му позволяват възможностит

„Горд съм, че  българите проявяваме съпричастност, когато чуем подобни тъжни истории. Огромната вълна от помощ, която е получена в Дома в последните седмици е поредното доказателство, че само като сме единни, можем да просперираме и да продължаваме напред с вдигната глава!“ – заяви изпълнителният директор на ТЕЦ Бобов Дол инж. Спасов.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща