С $ 921 хил. консултант ще анализира как може да се модернизира дейността на Топлофикация София

Ще бъде изготвена пътна карта с препоръки за преустройство на експлоатацията, финансовото състояние и правната и управленска структура на дружеството

Енергетика / България
3E news
1530
article picture alt description

Столичният общински съвет прие доклада за бъдещето развитие, надграждане и оптимизиране на работата на Топлофикация-София. Общинските съветници одобриха и дават съгласие да се подпише Споразумение за безвъзмездна помощ. Средствата от $921 554 са за консултант, който трябва да извърши проучване и анализ на общинското дружество.

Също така ще се разработи пътна карта за надграждане на „Топлофикация - София“ ЕАД и ще се дадат конкретни препоръки относно цялостното преустройство на експлоатацията, финансовото състояние и правната и управленска структура на дружеството, съобщава stolica.bg.

Местният парламент задължава заместник-кмета по финанси на Столична община Дончо Барбалов, вносител и на доклада да информира за напредъка членовете на създадената работна група за "Топлофикация" и Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране веднъж на всеки 3 месеца. Докладът бе подкрепен и от Методи Лалов, който коментира, че "Топлофикация" има нужда от компетентен консултант, който да даде насоки за бъдещо развитие. "Подкрепям наемането на консултант, но заданието в договора е ограничено, тъй като ще се разглеждат само комбинирано производство на електро и топлоенергия", каза Лалов.

Вече е разговаряно с Американската агенцията за търговия и развитие (USTDA) и има възможност за безвъзмездно финансиране, което насочва консултантът да бъде, одобреният от Агенцията „Блек и Вийч Мениджмънт Консултинг“. Проектът следва да бъде реализиран изцяло с финансиране от Американската агенцията за търговия и развитие, без да има необходимост от изразходване на средства от общинския бюджет, се посочва в доклада.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща