Райфайзенбанк стартира програма за сътрудничество с докторанти

Икономика / България
Маринела Арабаджиева
569
article picture alt description

Райфайзенбанк (България) стартира програма за сътрудничество с докторанти (т.нар. Industry Funded PhD), в рамките на която предлага работа върху реални бизнес казуси и трудов договор в допълнение към държавната докторантска стипендия. Първият докторант, който ще се възползва от възможността, е Глория Христова от Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“.

Тя ще разработва своята дисертация на тема „Количествен анализ и извличане на знания от текст“, докато работи в банката върху реални казуси в сферата на анализа на големи бази данни. Глория ще съчетава теоретични знания с практически опит, възползвайки се от достъпа до ресурсите на банката, както и от менторска подкрепа от експерти от различни отдели.

„Университетската среда може да бъде генератор на добри идеи за бизнеса, а от своя страна ние можем да предложим на студентите и докторантите работа върху реални бизнес предизвикателства. Новата ни програма е поредната партньорска инициатива на банката, наред с Think Tank, Elevator Lab, Bootcamp и Innovation Garden, с които търсим решения в сферата на иновациите“, казва Даниел Алексиев, началник Отдел „Дигитално банкиране и иновации“ в Райфайзенбанк.

Industry Funded PhD програмата е второто подобно сътрудничество между Райфайзенбанк и Стопанския факултет на Софийския университет след инициативата Think Tank 1.0 Big Data Challenge. През зимния семестър студентите от специалност „Моделиране на големи данни в бизнеса и финансите“ работиха върху практически казус в сферата на анализа на база данни, свързан с кредитните карти, а най-добрите решения студентите представиха пред Управителния съвет на банката през февруари тази година.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща