Първо заседание на междуправителствената комисия на България и Северна Македония

Икономика / България
Галина Александрова
547
article picture alt description

На 10 юни съвместната междуправителствена комисия между България и Северна Македония се събира на първо заседание в понеделник в МВнР. Заседанието е по покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Комисията е създадена според Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество с Република Северна Македония, съобщиха от външното министерство.

Съпредседатели са външните министри на двете държави Екатерина Захариева и Никола Димитров.

На заседанието ще да бъде направен преглед на прилагането на подписания на 1 август 2017 г. договор за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Северна Македония.

Екатерина Захариева ще приеме Никола Димитров на разговор на четири очи в МВнР, след което ще се състоят пленарни разговори на Съвместната междуправителствена комисия.

Българските и македонските учени постигнаха съгласие за античната история и постигнаха сериозен напредък за Средновековието. Препоръките на двете правителства за периода на античността, който се изучава от българските ученици в пети клас, а от македонските в шести, са приети от Смесената българо-македонска експертна комисия, която проведе двудневно заседание в Скопие. Предстои решение на ниво министри.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща