Петър Илиев запазва поста си като изпълнителен директор на НЕК ЕАД

Енергетика / България
Галина Александрова
1326
article picture alt description

На свое заседание, проведено на 26.06.2018 год., Съветът на директорите на „Български Енергиен Холдинг“ ЕАД не прие подаденото от Петър Илиев заявление от 19.06.2019 г. за освобождаването му от длъжност като изпълнителен директор на „Национална Електрическа Компания“ ЕАД.

На 19.06.2019 г. Петър Илиев депозира оставката си в деловодството на „Български Енергиен Холдинг” ЕАД.От БЕХ уведомиха за това със съобщение на сайта си, но не дадоха обяснения за причините. Самият Илиев посочи лични причини като повод за оставката му.

Предполага се, че причината е скандалът, който предизвика първоначално обявеният от НЕК търг за продажба на значителните 98 МВт електроенергия, който впоследствие бе спрян и разделен на два по-малки. Междувременно двата търга, които трябваше да се проведат, бяха отменени.

Ден преди това в ефира на "Нова телевизия" изпълнителният директор на НЕК Петър Илиев влезе в остър спор с председателя на БФИЕК Константин Стаменов по отношение на правото за провеждане на търга по начина, обявен от компанията, а също така и за водената политика. 

В съобщение, качено на страницата на НЕК от 18 юни се обяснява ролята на НЕК на пазара на електрическа енергия.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща