Петков иска оставките на почти цялото ръководство на ВМЗ и на шефа на ДКК

За няколко месеца начело на предприятието са го довели до 6 млн. дългове, забележки няма само към изпълнителния директор

Икономика / България
3E news
517
article picture alt description

Министърът на икономиката Кирил Петков обеща на работниците на ВМЗ-Сопот, с които се срещна, че още днес ще поиска оставките на почти цялото ръководство на държавното предприятие, а също и на шефа на Държавната консолидационна компания, под чиято шапка е оръжейницата. Според изказването му четирима от петимата членове на Съвета на директорите на ВМЗ трябва да си тръгнат. От думите на Петков стана ясно, че той няма забележки към работата единствено на изпълнителния директор Иван Гецов, чиято оставка няма да поиска. Но допълни, че може уволни останалите четирима ръководители, ако не пожелаят да си тръгнат доброволно, предадоха БНР и БГНЕС.

Така икономическият министър, който е и принципал на ВМЗ и ДКК, ще изпълни исканията на служителите на сопотското предприятие, които обявиха, че ще излязат на протест в София другия вторник, ако Съветът на директорите остане в настоящия си състав. Друго тяхно искане е ВМЗ да бъде извадено от състава на ДКК. Самият Петков нееднократно е заявявал, че Държавната консолидационна компания е излишна структура, поради което е твърде вероятно да предприеме действия и по отношение на това искане на служителите на ВМЗ.

Според думите на икономическия министър само за няколко месеца, откакто са начело на ВМЗ-Сопот, шефовете, на които ще поиска оставките, са довели предприятието до загуби в размер на около 6 млн. лв. До това се е стигнало тъй като оръжейното предприятие е започнало да не изпълнява свои договори и да не разплаща по сключени контракти.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща