Одобрени са седем разрешения за проучване на скалнооблицовъчни и строителни материали

Икономика / България
Маринела Арабаджиева
489
article picture alt description

„Копривлен Мрамор ЕООД ще проучва скалнооблицовъчни материали в площ „Гнайс, разположена в землищата на селата Ореше, Крушево и Долен, област Благоевград, реши правителството. Разрешението за проучване се предоставя за 2 години, като за този срок титулярят ще вложи минимум 25 хил. лв. в проучвателните дейности, съобщи пресслужбата на Министерски съвет.

За срок от две години „Райков-2015“ ЕООД ще проучва скалнооблицовъчни материали в площ „Дълбок дол“, разположена в землището на с. Абланица, обл. Благоевград. Дружеството ще вложи минимум 45 хил. лв. в проучвателните дейности.

Минимум 54.6 хил. лв. ще вложи „Булнед АМД“ ЕООД, за да проучва в срок от една година скалнооблицовъчни материали в площ „Пътя“, разположена в землището на с. Камено поле, област Враца.

Гнайс Мозайк“ ЕООД ще проучва скалнооблицовъчни материали в площ „Ханчето“, разположена в землището на село Стрижба, област Кърджали. Разрешението за проучване се предоставя за срок от 24 месеца. През този период титулярят ще вложи близо 23 хил. лв. в проучвателните дейности.

Скалнооблицовъчни материали ще проучва „Гугуланови“ ООД, гр. Кърджали в площ „Чинка-3“, разположена в землището на село Голяма Чинка, община Крумовград. За определения срок от 2 години дружеството ще вложи близо 21 хил. лв. в проучвателните дейности.

В площ „Плачков рид“, разположена в землището на село Питово, община Нова Загора, „Хай Мед Тех“ ЕООД, гр. София ще проучва строителни материали. Разрешението за проучване се предоставя за 1 година. За този срок титулярят ще вложи минимум 126 хил. лв. в проучвателните дейности.

Скамат“ ООД, гр. Червен бряг ще проучва строителни материали в площ „Елица“, разположена в землището на град Червен бряг, област Плевен. Дружеството ще вложи минимум 26.2 хил. лв. в проучвателните дейности за определения едногодишен срок.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща