Овергаз отбелязва Световния ден на околната среда

Климат / България
Галина Александрова
567
article picture alt description
 

Овергаз ще отбележи Световния ден на околната среда. Тази година целта на инициативата в световен мащаб е да се обърне внимание на замърсяването на въздуха, като проблем, който оказва все по-голямо негативно влияние върху човешкото здраве.

 

Това ще бъде и основната тема на експертна дискусия, организирана от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, в която Овергаз ще участва. Събитието ще даде старт на дейностите за отбелязване на Световния ден на околната среда у нас и ще се проведе на 4 юни, вторник, в галерия Червената точка, на адрес ул. "Св.Св. Кирил и Методий" 24, в София. В него ще участват специалисти, които работят по темата за замърсяване на въздуха и влиянието върху човешкия организъм и здраве. Те ще запознаят аудиторията с отрицателните ефекти от мръсния атмосферен въздух и ще представят практики на компании за чист въздух.

 

Овергаз е с дългогодишна и последователна политика за опазване на околната среда. Чрез основната си дейност да предоставя екологична енергийна алтернатива компанията спомага за подобряване качеството на атмосферния въздух в 51 населени места. Вредните за здравето фини прахови частици са намалели с 1 375 тона през 2018 година благодарение на газификацията, която „Овергаз Мрежи“ осъществява.

 

Дружеството реализира и други екологични инициативи. Сред тях са „Да запазим България зелена и чиста за нас и нашите деца”, проект за възстановяване на българската гора и „Опознай природата и я опазвай”, дългосрочна инициатива за екологичното образование. Служителите на компанията редовно полагат грижи за екопътеката "Драгалевци-Бояна" и участват в проекта „Дърветата трябва да бъдат живи”, като веднъж в месеца предават за рециклиране непотребна хартия, а събраните средства се даряват на избрана кауза.

 

Още информация и опит ще споделят експертите на Овергаз в експертната дискусия утре - 4 юни, вторник. Колеги, заповядайте в галерия Червената точка, на адрес ул. "Св.Св. Кирил и Методий" 24, в София*.

 

Програма на събитието

 

10:30 - 11:00 Кафе за добре дошли и регистрация

11:00 - 11:10 Откриване: "Замърсяване на въздуха" #BeatAirPollution, Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН

11:10 - 11:20 QUIZ

11:20 - 11:40 Ефектите от замърсяването на въздуха върху нашето здраве, д-р Александър Симидчиев, пулмолог, сдружение “Въздух за здраве”

11:40 - 12:00 Последиците от замърсяването на въздуха върху общественото здраве, доц. д-р Михаил Околийски, Световна здравна организация

12:00 - 12:30 Бизнесът като сила за добро и чист въздух - практики на компаниите и приноса им за чист въздух

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща