Нова услуга на Столична община предоставя електрически тротинетки под наем в София

Икономика / България
Галина Александрова
258
article picture alt description

Нова услуга за споделено ползване на електрически тротинетки представят днес в София, съобщиха от Столична община. В подкрепа на засилващия се интерес в централната градска част на София вече започна обособяване на повече от 200 малки терени за безплатно паркиране на велосипеди, мотопеди и тротинетки.

Мярката е част и от стратегията за подобряване качеството на въздуха, тъй като един от основните замърсители е именно автомобилният трафик.

Столичната община и агенция “Безопасност на движението по пътищата” работят по регламентиране ползването на електрическите тротинетки чрез предложение за изменение в Закона за движение по пътищата.  Докато това се случи, всеки трябва да се съобразява с правилата за безопасност, които операторите на услугата ще обясняват.

Малко под 2% са използващите велосипед за придвижване в София. От Столичната община се надяват все повече хора да слязат от автомобилите си в града. Вече е започнало обособяването на повече от 200 нови места за безплатно паркиране на велосипеди, мотопеди и тротинетки съобщиха от общината.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща