Немската компания Voss Automotive обмисля изграждането на нов завод в Източна Европа и не е изключено той отново да е в България

Главният секретар Владимир Туджаров е на работно посещение в Германия

Икономика / България
Маринела Арабаджиева
224
article picture alt description

Немската компания Voss Automotive обмисля изграждането на нов завод в Източна Европа и не е изключена възможността той отново да е в България, но при различна от настоящата локация. Това се казва в съобщение на пресцентъра на министерство на икономиката по повод работното посещение на главния секретар на министерството  Владимир Туджаров в Германия.

По време на срещата си с изпълнителния директор на завода за автомобилни компоненти, Voss Automotive,  Стефан Отто Туджаров подчерта предимствата на страна ни, като изтъкна наличието на благоприятна среда за развитието на бизнеса с автомобилни компоненти у нас, както и оказване на подкрепа от министъра на икономиката Емил Караниколов и българското правителство, се казва в съобщението.

Германският концерн Voss Automotive има свои представителства в над 13 страни по света, а от началото на месец май 2019 г. стартира и производственият процес в завода им в България. Господин Отто сподели своите добри впечатления за бизнес климата в България и ни информира, че завода вече е сертифициран от страна на VW груп.

Главният секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров по време на посещението си участва в работна среща с ръководството на Индустриално-Търговската камара в гр. Дуисбург, Федерална провинция Северен Рейн Вестфалия. На срещата присъстваха почетният консул на България за Северен Рейн Вестфалия - Йостмайер и представител на Агенцията за инвестиции на Федералната провинция. След проведените срещи бе договорено да бъде организирано посещение на делегация от Федералното министерство на икономиката и бизнес средите в Германия на няколко индустриални зони в България.  След запознаване на място с добрите практики на страна ни, немските партньори ще придобият и преки впечатления от инвестиционния климат в България, уточняват още от икономическото ведомство.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща