НЕК отмени и другите два търга за електроенергия след скандалната процедура

Енергетика / България
Георги Велев
573
article picture alt description

Държавната НЕК отмени и двата нови търга за електроенергия, които беше обявила за днес. Това е видно от страницата с търговския календар на Българската независима енергийна борса. Така обявените количества от 100 мвт електроенергия ще останат непродадени в днешния ден. Причината за спирането на търга не е ясна, макар че няколко часа по-рано изпълнителния директор на НЕК Петър Илиев депозира оставката си пред БЕХ.

Двата търга бяха обявени след стопирането на скандалната процедура, чрез която НЕК се канеше да продаде на един-единствен купувач цялото количество електроенергия. Първи за тази скандална процедура информира 3eNews.

В момента на БНЕБ на Централизирания пазар за двустранни договори няма обявени търгове за електроенергия. Няма яснота и дали НЕК ще обяви нова процедура за продажба на тази електроенергия, която според специалистите, е за балансиране.

Припомняме, че бизнес организациите също алармираха за скандалния търг на НЕК в понеделник. Според председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев търгът се е очаквало да бъде спечелен от фирми, близки до бизнесмена Христо Ковачки.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща