Министър Петкова заминава за ТЕЦ „Марица-изток 2“

Енергетика / България
Галина Александрова
704
article picture alt description

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще посети ТЕЦ „Марица-изток 2“ ЕАД, за да провери на място обстановката след възникнало възпламеняване на гума на един от абсорберите на сероочистваща инсталация, който е в планов ремонт. Взети са всички необходими мерки за обезопасяване на района. Няма опасност за населението, съобщиха от пресцентъра на енергийното министерство.

Около 14 часа министър Петкова ще говори пред медиите на място.

Припомняме, че тази сутрив в ТЕЦ "Марица изток 2" лумна пожар, след като се запали коминът на сероочистващата инсталация на 7-ми блок. Възпламенила се е гума на един от абсорберите, който е в ремонт, съобщиха от пресцентъра на толоцентралата и уточниха, че екипът на пожарната към централата е реагирал светкавично.

Коминът е изграден от полиестерна смола, висок е 135 метра и се е срутил, предаде bTV.  Втори, седми и осми блок са изключени и централата работи на половин мощност.

Сформиран е кризисен щаб за справяне със ситуацията. На място са изпратени допълнителни екипи огнеборци от Стара Загора. Пристигнала е и областният управител Гергана Микова. При нужда има готовност да бъдат изпратени екипи на Спешна помощ от Раднево и Гълъбово.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща