Министър Димов отличи Добрич като най-зелен град в класацията на „Дарик радио“

Климат / България
Маринела Арабаджиева
580
article picture alt description

Министърът на околната среда и водите Нено Димов връчи днес на Добрич наградата „Зелен град“ в класацията „Най-добрият град за живеене - 2018 г.“ на „Дарик радио“. „Тази година решихме да видим не само общите инвестиции в зелени политики, а и какви са собствените средства, които една община влага в екология на глава от населението. Защото когато отделиш и насочиш собствени средства към опазването на околната среда, значи наистина имаш отдаденост на каузата. Доказателство е и това, че като министър за втори път обявявам Добрич за най-зелен град“, каза министър Димов.

„Трудно е да пазим баланса на природата, затова се гордея с постиженията на нашия град. Когато се налага да премахнем едно дърво или определена растителност, ги удвояваме – там, където ефектът е осезаем, като междублокови пространства и детски площадки“, заяви кметът на Добрич Йордан Йорданов след като получи приза от министър Нено Димов. Кметът добави, че в следващите месеци предстои общината да работи по проект за зеления кадастър на града.

МОСВ в партньорство с „Дарик радио“ изработи критериите за оценка на кандидатите – този път са проследени вложените в зелени политики собствени, заемни и проектни средства през 2018 г. В класацията на първите десет общини по тези показатели след Добрич се нареждат Габрово, Враца, Търговище, Ямбол, Ловеч, Силистра, Пловдив, Велико Търново и Кърджали. За „Най-добър град за живеене“ на 2018 г. беше обявен Русе.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща