Кампанията по отчитане на топлофицираните клиенти в София приключва тази седмица

Енергетика / България
3E news
398
article picture alt description

Кампанията по отчитане на топлофицираните абонати за сезон 2020/2021 в София е до края на месец май. Според данните на третият по големина топлинен счетоводител Нелбо АД всички абонати, допуснали отчетниците в дома си в двете безплатни дати за посещение, са отчетени.

Неотчетените абонати в София към момента са около 9%. "Очакваме този процент да спадне наполовина до фактуриране на сметките.", заяви Боряна Колева, изпълнителен директор на Нелбо АД. Около 35% от клиентите, които са с инсталирани дистанционни уреди, са отчетени веднага след приключване на отоплителния сезон без ангажимент от страна на обитателите на имотите.

Всеки клиент на Нелбо АД, който е пропуснал безплатните дати за посещение и не е избрал дистанционен отчет, може да заяви индивидуално засичане на уредите срещу заплащане. 

Във Враца неотчетените имоти са 2,5%. В Перник не са отворили на отчетниците 14% от абонатите. Изравнителните сметки в тези два града се обработват и ще бъдат раздадени на клиентите в началото на месец юни. В сградите на месечен отчет изравнителни сметки се изготвят само при необходимост. В град Пловдив корекции на месечни сметки, поради неосигурен достъп през отоплителния сезон, ще бъдат раздадени до 15 юни 2021 г.

Изравнителните сметки на столичните абонати ще бъдат изпратени в срок до 15 юли 2021 г. Клиентите с регистрация в клиентски портал на Нелбо първи ще могат да проверят данните от изравняването. Срокът за обжалване е до 31 август, след което рекламации и корекции не се допускат.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща