Изравнителните сметки за парно могат да се обжалват до 1 октомври

Икономика / България
Георги Велев
383
article picture alt description

Според статистиката на "Топлофикация София" половината от абонатите на дружеството имат да получават пари, а другата половина да плащат след извършването на годишното преизчисляване . Столичното парно напомня, че ще изключи за профилактика ТЕЦ "София" от 26 до 31 август, информира БНТ.

До 1 октомври клиентите на "Топлофикация София" могат да обжалват своите годишни изравнителни сметки . Срокът за плащане на фактурите без лихви е 15 септември. Те обаче не са окончателни, заради срокът на обжалването.

В момента 90% от изравнителните сметки за парното в София са готови. Основна причина за разминаване в сметките са неотчетените абонати . На тях към момента е начислена сметка на пълна мощност, което намалява фактурите на останалите хора в сградата. В случай, че бъдат отчетени обаче, ситуацията се променя. По данни на дружеството към момента почти половината от абонатите на компанията имат да получават пари, а останалата половина да плаща на топлофикация. Дружеството очаква до края на месеца да събере около 10 млн. лева от сметки, с които да погази част от задълженията за газ.

„Топлофикация“ ще изплати дълга си от 36 млн. лв. на „Булгаргаз“ до края на август “ Съгласно посочения от "Булгаргаз" период, ние ще извършим всички плащания, но тук трябва да кажа, че "Топлофикация София" по никакъв начин не е спряла да плаща , към "Булгаргаз". Всичко, което в момента плащаме като средства, се насочва за изплащане на това задължение. За съжаление ситуацията е така, че има дисбаланс в плащанията, "Топлофикация София" натрупва задължения през зимния период , когато сметките за газ са много високи, но едновременно с това, Топлофикация заплаща предварително и едва след това има изравнителна сметка “, посочи говорителят на „Топлофикация София“ Елизабет Павлова. От Топлофикация напомнят, че ще изключат за профилактика ТЕЦ "София", който снабдява с топла вода централната градска част на града от 26 до 31 август включително.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща