Заразените с коронавирус у нас достигнаха 1488

Икономика / България
3E news
285
article picture alt description

51 са доказаните случаи от 1156 извършени PCR изследвания за последното денонощие. Установените случаи до момента са 1488, активните са 1157, съобщи на редовния си сутрешен брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Активните области са 11.

7 случая са в София – “Пирогов“, “Иван Рилски“, Александровска болница и Инфекциозна болница са настанени по един, амбулаторните са 3.В Плевен има 13 случая, в Пловдив - 12, Видин - 7, Кюстендил - 4, Враца - 2, Перник - 2, Габрово, Русе, Смолян и Стара Загора по един. Медицинският персонал са 9 нови случая – стават 164 души, от които в Плевен – един лекар, две медицински сестри и едно техническо лице, във Видин един лекар и четири медицински сестри в хирургия.

Излекуваните са с 23 повече – 18% - общо 266 случая. В София от ВМА са 4, “Пирогов“ -2, инфекциозна болница -1. От РЗИ тези, които са на домашно лечение, са 13. Стара Загора -2, Бургас -1. Починалите за последните 24 часа са 4: в Ямбол -2, във Видин -1 и в Плевен -1.

Общо настанените в болница са 310, от които 38 са в интензивно отделение.

9 са новите положителни проби в пловдивското село Брестовица от общо направени за денонощието 85 проби. Така броят на заразените в селото вече е 22-ма. Сред тях са и три деца на 9 и 10 години – без симптоми.

Това съобщи главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Той обясни, че карантина в селото няма, но има поставени заграждения. Напрежение няма, хората съдействат, посочи д-р Кунчев.

По план след 10 дни ще бъде направено ново тестуване и на заразените, и на контактните.

МВР и ДАНС са издирили всички от полета Амстердам-София, съобщи още д-р Ангел Кунчев. По принцип всички, които чакат на паспортен контрол на летището, минават през най-добрата термокамера. Няма как да се установи каква е температурата на жената, след като камерата е хващала и много по-лека температура. Таксиметровият шофьор, който е карал майката и детето с такси, е намерен и изследван.

За ситуацията в дома в Гара Орешец здравния министър Кирил Ананиев каза: “16 души е персоналът на социалния дом, от които трима са с положителни проби и те се намират в домашна карантина от 28 дни. Останалите 13 са с отрицателни проби. Що се отнася до живеещите в социалния дом – те са 25 души, от които 4 са настанени в болницата във Видин, 7 са настанени в болницата във Враца, 1 по желание на близките е в болница “Токуда“, а останалите 13 са с отрицателни проби“.

 

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща