Електроенергийният системен оператор с отличие за принос в кръводаряването

Енергетика / България
3E news
579
article picture alt description

Националният център по трансфузионна хематология и Българският червен кръст отличиха служителите на ЕСО за приноса им в кръводаряването. По повод Световния ден на кръводарителите 14-ти юни заслужено признание получиха организации и дарители с традиции в кампаниите за доброволно кръводаряване.

Сред отличените организации с принос в безвъзмездното доброволно кръводаряване са Министерството на образованието за разработените програми за диагностика на дарената кръв, Министерството на труда и социалната политика, Община Елин Пелин, Сдружението на мотористите, както и преболедували коронавирусната инфекция и дарили многократно кръвна плазма.

Служителите на Електроенергийния системен оператор са традиционни кръводарители. Всяка година в дружеството се провеждат две кампании за доброволно даряване на кръв за нуждаещите се от животоспасяващо кръвопреливане.

Изпълнителният директор на ЕСО Ангелин Цачев прие отличието с признателност към всички служители, участвали в хуманните инициативи.

„Електроенергийният системен оператор и неговите служители са с дългогодишни традиции в доброволното кръводаряване. В дружеството акции по кръводаряване се провеждат от 2012 година, а през последните четири години, съвместно с Националния център по хематология и БЧК провеждаме кампании два пъти годишно.“, каза изпълнителният директор на ЕСО Ангелин Цачев на церемонията по награждаване на организации и личности със специален принос за насърчаване на кръводарителските кампании.  „Това отличие е за служителите на Електроенергийния системен оператор“, изтъкна още Ангелин Цачев и продължи с думи на признателност към хората с добри сърца в дружеството: „През годините те са доказали, с участието си в различни дарителски кампании, способността си за съпричастност към хората в нужда.“

Електроенергийният системен оператор участва за девета поредна година в кръводарителските кампании, организирани от центъра по хематология и Българския червен кръст. Над 760 служители на ЕСО от София и областта са участвали в кампаниите от 2012 година досега. Служителите на ЕСО в мрежовите експлоатационни райони в страната също са с традиции в кръводаряването. В Пловдив и Плевен всяка година се провеждат по две кампании, в които се включват между 40 и 60 човека. Така приносът в кръводаряването на служителите на ЕСО от цялата страна надхвърля 1700 кръводарители през изминалите 9 години. Дарената кръв е спасила над 2000 човешки живота, сочат данните на Националния център по хематология. Последната кампания по кръводаряване в Електроенергийния системен оператор се проведе през месец юни 2021 година.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща