Двуцифрен ръст на приходите в сектора на бизнес иновациите и технологиите

Икономика / България
3E news
301
article picture alt description

„Към август индустрията на изнесените услуги е прибавила 3000 души от началото на годината, което е ръст на заетите хора в сравнение с миналата, и очаквам поне 11-12 на сто да има и ръст на приходите в индустрията“. Това заяви пред БНР Илия Кръстев, председател на Управителния съвет на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии.

„През третото и четвъртото тримесечие в нашия сектор има някакъв растеж, който компенсира намаляването през второто. А преместването на едни компании от една локация в друга на нас на този етап ни се отразява положително. От значение е скоростта, с която държавите реагират на глобалните проблеми – а ние имаме огромния шанс, че над 100 хиляди души са се прибрали у нас заради пандемията и трябва да направим всичко възможно да ги задържим тук“, коментира още Кръстев.

По думите му последните години България е успяла да се наложи като привлекателна локация – има локални и чуждестранни инвеститори тук, хора, които от България правят успешен бизнес и дори са лидери в нашата индустрия.

„Но има и конкуренция последната година, защото държавите около нас започнаха активно да навлизат в нашата сфера и затова е много важно ние какво правим – това ще е най-голямото предизвикателство, както и да бъдем двигател на икономиката.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща