ВиК Шумен ще се опита да осигури нормално водоподаване, въпреки неплатените сметки към ЕНЕРГО-ПРО

Енергетика / България
3E news
519
article picture alt description

Във връзка с обявеното от "Електроразпределение Север" АД поетапно спиране от 29 септември на електрозахранването на обекти, експлоатирани от ВиК - Шумен, ръководството на дружеството уверява своите клиенти, че ще направи всичко необходимо за осигуряване на нормално водоподаване. Това съобщава Жанета Панайотова - управител на водното дружество, цитирана от БТА.

Използваме възможността да се обърнем към ръководствата на "Електроразпределение Север" АД и на "Енерго - про" ЕАД с молба тази дискусия да не се води през медиите, тъй като по този начин се внушава безпокойство в нашите клиенти по отношение на тази жизнено важна услуга, се посочва в съобщението.
В момента продължават преговорите с електроразпределителното дружество за погасяване на задълженията на ВиК - Шумен за ток. "Въпрос на дни е да се издължим", уточни Панайотова.

От днес започва поетапното изключване на електрозахранването на обекти на ВиК -дружествата в Добрич и Шумен. Причината за това са неизплатени задължения за ток в размер на 10,5 млн. лв., съобщиха по -рано от "Енерго - про".

От 9.00 до 11.00 часа без електрозахранване ще останат част от административните сгради на водните дружества в градовете Добрич, Шумен, Генерал Тошево и Шабла. Съоръженията, осигуряващи водоподаването, няма да бъдат засегнати от прекъсването. От 30 септември се увеличава периодът за прекъсване на захранването, както и нараства броят обекти на ВиК дружествата, които ще бъдат изключени, се уточнява в съобщението на електроразпределителното дружество.
В него се допълва, че въпреки поетия ангажимент за покриване на задълженията, до момента няма извършено плащане .

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща