Българската прокуратура и ЕИБ подписаха меморандум – ще обменят информация

Икономика / България
Галина Александрова
325
article picture alt description

Главният прокурор Сотир Цацаров е подписал меморандум за разбирателство между Прокуратурата на Република България и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) за укрепване и засилване на сътрудничеството и обмена на информация между двете институции, съобщиха от прокуратурата, предаде БТА.
   

В съобщението посочените цели на меморандума са определени като важно средство за борбата срещу измами, корупция, съглашателство, принуда, възпрепятстване, организирана престъпност, изнудване, изпиране на пари и/или финансиране на тероризма и тяхното отражение върху националния бюджет и проектите, съфинансирани от фондовете на ЕИБ.
   

Основните области на сътрудничество между ПРБ и ЕИБ включват обмен на документи и информация, експертизи и техническа помощ в съответствие с подписания Меморандум, допълват от държавното обвинение.
   

Върховната касационна прокуратура и Европейската инвестиционна банка чрез Отдела за разследване на измамите на Главния инспекторат са поели ангажименти да обменят документи и информация, когато последните са необходими във връзка са разследване на измамни и незаконни практики и свързаните с тях престъпления.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща