България задълбочава сътрудничеството си с Република Северна Македония в сферата на околната среда

Климат / България
Маринела Арабаджиева
464
article picture alt description

Правителството утвърди Споразумението между Министерство на околната среда и водите на Република България и Министерство на околната среда и пространственото планиране на Република Северна Македония за сътрудничество в областта на опазване на околната среда и водите.

Документът беше подписан на 11 април 2019 г. и определя областите на сътрудничество, които ще подпомагат процеса на европейска интеграция на Република Северна Македония. Те са свързани с хармонизиране на законодателството в областта на околната среда и климата с aquis cimmunataire.Чистотата на въздуха и предотвратяване на замърсяването и опазване на природата и природните ресурси са част от областите на сътрудничество между двете страни.

Споразумението е сключено за период от 5 години с възможност за еднократно продължаване за още един период от 5 години, като предвижда и създаването на Смесена комисия за сътрудничество в областта на опазването на околната среда. Най-малко веднъж годишно във всяка от двете страни на ротационен принцип ще се провеждат заседанията на Комисията, която ще проследява изпълнението на дейностите, залегнали в Споразумението и ще разработва и приема Двугодишна програма за изпълнението му.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща