БПГА отново предупреди за опасност от дефицит на горива през есента

В деня, в който компаниите е трябвало да представят проектите за видеонаблюдение, Агенция

Енергетика / България
3E news
775
article picture alt description

Възможно е през есента да се стигне до дефицит на горива (бензин и дизел) на бензиностанциите. Това каза в сутрешния блок на Би Ти Ви юристът на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) Светослав Бенчев. Причината е – нови изисквания от страна на Агенция „Митници“, свързани с монтирането на видеонаблюдение в данъчните складове.

Както обясни Бенчев вчера дружествата е трябвало да представят проектите за монтиране на видеонаблюдение в данъчните складове и точно в този ден Агенция „Митници“ е изпратила писмо с нови изисквания и поставяне на камери на още две места. Юристът на БПГА припомни, че крайният срок за монтирането на видеонаблюдение в данъчните складове е 11 септември. Новите изисквания изискват преработване на проектите обясни представителят на асоциацията.

Поради това от БПГА искат отлагане на новите изисквания за видеонаблюдение в данъчните складове с още три месеца. Не сме против, но нека го направим в разумни срокове, призова Бенчев. В противен случай, при неизпълнение на изискванията, по думите на Бенчев данъчните складове няма да могат да отворят за работа, тъй като няма да изпълняват напълно лицензионните изисквания.  

В отговор на въпрос на водещия дали има поскъпване при бензина и дизела заради летния сезон, Бенчев обясни, че заради коронавируса такова няма. Все пак най-високи остават ценовите нива в най-бедния регион на страната – Северозападна България. Дори петрола да беше без пари, няма как бензина да не струва нищо, тъй като 60 % от цената е от данъци и акцизи, обясни юристът на БПГА.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща