БПГА: Голяма част от бензиностанциите тестваха новия си софтуер с електронната услуга на НАП

Икономика / България
Галина Александрова
189
article picture alt description

Голямата част от бензиностанции в страната, които трябваше да ползват електронната услуга на НАП за тестване на новия си софтуер, вече са успели. Това съобщи Светослав Бенчев от Българска петролна и газова асоциация /БПГА/в интервю за БНР.

Според сроковете на наредбата за управлението и отчитането на продажбите днес е последният ден, в който единичните обекти трябва да отговорят на новите изисквания.

“Бензиностанциите, които не са представили в НАП договор със сервизна фирма за инсталиране на новия тип ЕСФП (електронна система с фискална памет), ще трябва да отговарят на изискванията за инсталиране на новите системи с фискална памет. Тези, които са представили договор, ще имат срок до края на септември, за да инсталират новите електронни системи с фискална памет. За крайния клиент новите системи ще издават касови бележки, на които ще има QR код, който ще може да бъде сканиран, за да се провери дали бележката е предадена към НАП, или не“, обясни Бенчев.

Целта на новите електронни системи е да осигурят по-ефективна борба над сивия сектор и по-добър контрол от страна на НАП.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща