Бизнес планът на Топлофикация София не бе приет от общинските съветници от Комисията по инженерна инфраструктура

Енергетика / България
3E news
510
article picture alt description

Докладът с бизнес план за 2021 г. на Топлофикация София не бе приет на заседание на Постоянната комисия по инженерна инфраструктура и енергийно планиране на СОС. Повече от час и половина изпълнителният директор Александър Александров бе записан с въпроси на общински съветници, след като направи кратка презентация на бизнес плана на общинското дружество за настоящата година, информира stolica.bg. При гласуването 5 общински съветници се въздържаха, а другите 5 бяха "За". така докладът не се прие. Планът на столичното парни ще бъде разглеждан и в Комисията по финанси и бюджет и в Икономическа, която е водеща по отношение на влизането на доклада за гласуване и в СОС. "Ще настояваме пред КЕВР за пълен размер на амортизации и квоти за емисии, където се взимат стойностите на прогнозни резултати. Това ще стане в средата на 2021 г. Ние искаме реалните разходи да ни признаят от КЕВР. За 2021 година в бизнес-плана на общинското дружество се предвижда производството на 9,6% повече електроенергия и 2,7 % топлоенергия", каза Александър Александров. Той отговаря на въпросите на съветниците, като само от един имаше 7 въпроса., друг - 5.

В амбициозния бизнес-план се забелязват действията по оптимизиране на разходите и повишение на приходите от по-високо производство и по-голям обем на топлинна и електрическа енергия. Топлофикация София представи и капиталова програма, чиято цел е да се подобри качеството и обслужване на абонатите на дружеството.

"Топлофикация-София може да има по-голяма роля в енергийни баланс на държавата и ръководството има желание това да се случи. През последната година и плануваното е подчинено да следваме, дружеството да се превърне в един от основните производители на еленергия, което ще е в полза за софиянци и енергийния микс и баланс в държавата", каза още Александров. По отошение на инвестиционната програма на Топлофикация-София, Александров обясни, че преди години така се е правила, че да се изпълни само 20 - 25%. За 2020 година тя е изпълнена на 28%, а желанието е да бъде реализирана инвестиционната програма на 80%. Докладът за бизнес-плана на общинското дружество е включен в дневния ред на СОС в четвъртък.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща