Visa разширява подкрепата си за атлетите една година преди старта на Параолимпийските игри Токио 2020

Оксана Мастърс отново е в отбора на Visa за Параолимпийските игри. С нея ще са още пет параолимпийци от цял свят

Икономика / България
Галина Александрова
301
article picture alt description

Visa продължава ангажимента си към параолимпийските спортисти, които в момента се подготвят за игрите в Токио 2020. На фона на нарастващ интерес към параспортните състезания и една година преди старта на Олимпиадата официалният платежен и златен партньор на Параолимпийските игри Visa добавя петима състезатели към своя символичен отбора. Заедно с това компанията подкрепя дарителската инициатива на Японския параолимпийски комитет за притежателите на карти Visa в страната, съобщиха от компанията.

„Параолимпийските игри са огромна възможност всеотдайните спортисти да преследват мечтите си както на терена, така и извън него.Атлетитенадскачат себе си всеки ден и са ярък пример за ценностите, зад които Visa застава като бранд. Горди сме, че увеличаваме подкрепата си за параолимпийските състезатели в Токио 2020“, каза Лин Бигар, главен маркетинг и комуникационен директор на Visa.

Като глобален олимпийски партньор повече от 30 години и първия и най-дългогодишен параолимпийски партньор (от 2003 г.), Visa продължава да подпомага спортистите чрез своята програма „Отбор на Visa”, създадена през 2000 г. Световният лидер в дигиталните разплащания поднови подкрепата си за Оксана Мастърс(САЩ), параолимпийски състезател по ски бягане, биатлон и гребане. Към нея се присъединяват и Даниел Диас(Бразилия) и Орели Ривард(Канада), които се състезават в параолимпийско плуване, Моника Серю(Япония), параолимпийско кану, и Хаджиму Ашида(Япония), параолимпийска атлетика.

Мастърс, която има осем параолимпийски отличия в три различни спорта, ще се състезава за медал в четвърта дисциплина на Паралимпийските игри в Токио 2020 – колоездене. Тя беше обявена за Спортист на годината сред дамитеза 2018 г.от Women's Sports Foundation.

„Удивително е да си част от отбора накомпанията и да имаш партньор като Visa, който вярва в теб и те подкрепя“, каза Мастърс, медалист в няколкопарадисциплини – ски бягане, биатлон и гребане.

В параолимпийските игри в Токио 2020 ще участват 4 400 състезатели, които ще се състезават в 537 дисциплини. Квотите за жени са1756 - най-много в историята на Игрите според Международния параолимпийски комитет.

Параолимпийските игри в Рио 2016 бяха гледани от 4.1 милиарда зрители – своеобразен рекордпо гледаемост.

Програмата за подкрепа на спортисти на JPC с Visa

Японският параолимпийски комитет (JPC) стартира програма за дарения за спортисти, в която могат да участват всички притежатели на карти Visa. Сумата, която бъдесъбранамежду 25 август 2019 г. и 31 декември 2020 г. през официалния уебсайт на JPC, ще бъде дублирана от Visa.
За повече информация, посететеwww.jsad.or.jp/paralympic/donation.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща