Innovation Starter и Veolia ще финансират решения за чиста вода, централно отопление и интелигентни градове

Стартиращи компании могат да подават проекти до края на февруари 2021 година

Климат / България
Рая Лечева
1125
article picture alt description

Стартиращи компании с решения в областта на интелигентните градове, чистата вода, централното отопление могат да кандидатстват по отворена процедура  в Innovation Starter Accelerator до края на февруари 2021 г.

През 2020 г. Софийска вода, част от френската корпорация Veolia, специализирана в управлението на водата, отпадъците и енергетиката подписа подписа 5 -годишен меморандум за сътрудничество с агенцията ни за иновации Innovation Starter.

Innovation Starter Accelerator е с мандат да финансира идеи на предприемачи в най-ранния етап от тяхното развитие -  валидиране на идеи и MVP (минимален жизнеспособен продукт/прототип). През 2020 г. бяха обучени 20 компании, одобрени за финансиране 8 и усвоили средствата до края на 2020 г. 5 дружества.

По настоящата процедура ще бъдат одобрени за участие 10 компании на ниво идея или прототип, на които служители на Софийска вода, Веолия енерджи Варна и Innovation Starter ще предоставят техническа подкрепа, обучение, менторство и най-важното - валидиране в реална корпоративна среда на иновациите им чрез достъп до инфраструктура. В допълнение, Innovation Starter Accelerator ще предостави и финансова подкрепа на избрани кандидати.

Целта е да се създаде връзка между стартиращи и корпоративни компании, защото стартиращите компании винаги имат какво да дадат на корпоративния бизнес и обратно. Това в крайна сметка прави бизнеса по-успешен и подобрява услугата, предоставяна на крайния клиент, споделят организаторите. В рамките на 2-3 месеца тестване с инженерните групи на „Софийска вода”, партньорите ще имат яснота дали решенията на участниците дават жизнеспособни резултати и ще могат да предлагат предложения за подобряването им. 

Допустимите компании трябва да бъдат специализирани в предоставянето на решения в две основни области:

Решения в управление на водите

Интелигентна вода за интелигентни градове - решения и продукти, свързани с управлението на питейна вода и отпадъчни води: интелигентно измерване на потреблението на вода, прогноза за потреблението на вода, мониторинг и анализ на качеството на водата, сензори и IoT, повторна употреба на отпадъчни води, управление и оползотворяване на утайките от отпадъчни води, интелигентни приложения, технологии управлявани от данни, анализ на големи бази данни и AI

Решения за топлофикационните компании

Превръщането на топлофикационните компании в модерни, ефективни и отзивчиви комунални дружества: икономия на енергия и оптимизация, дигитални решения за по-добра клиентска удовлетвореност (B2C), декарбонизация, интелигентни решения за отопление и охлаждане, прогнози за производство на топлоенергия/разходване на гориво, интелигентно измерване на потреблението на топлоенергия, интелигентни приложения, технологии, управлявани от данни, анализ на големи данни и AI

За повече информация и подаване на заявления за участие: www.accelerator.bg

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща