ICGB финализира процедурата за избор на доставчик на тръби за интерконектора с Гърция

Corinth Pipeworks Industry S.A. отговаря на зададените изисквания; изборът на доставчик е една от последните ключови стъпки преди старта на строителните дейности по проекта IGB

Енергетика / България
Маринела Арабаджиева
1028
article picture alt description

Проектната компания „Ай Си Джи Би“ АД финализира ограничената процедура за възлагане на обществена поръчка за производство и доставка на тръби за изграждане на междусистемната връзка Гърция–България, съобщиха от дружеството.

 

 

Процедурата за възлагане на обществената поръчка е обявена в края на 2017 г. и се проведе като ограничена процедура в две фази – предварителен подбор и подаване на оферти. В първата фаза на процедурата заявления за участие постъпиха от 11 кандидати, като до втора фаза бяха допуснати трима - Erciyas Celik Boru Sanayi A.S., Топливо -2 ЕООД и Corinth Pipeworks Industry S.A.

 

И тримата поканени кандидати подадоха оферти във втората фаза на процедурата. След извършване на детайлна техническа оценка, включително посещения на място във всяка една от фабриките на участниците, е установено, че техническото предложение на участника Corinth Pipeworks Industry S.A. съответства изцяло на техническата спецификация, включително демонстрира преимущества, които надграждат значително минималните изисквания на възложителя.

 

Изпълнителните директори на ICGB изразиха своята удовлетвореност от успешното финализиране на търга и изтъкнаха, че приключването на процедурата е една от най-важните и последни крачки преди старта на строителството на газопровода IGB.

 

В хода на процедурата участникът Erciyas Celik Boru Sanayi A.S е уведомил възложителя, че не може да удължи срока на валидност на офертата, което е основание за изключване от по-нататъшно участие. Другият участник Топливо -2 ЕООД е подал техническо предложение, което не покрива в пълна степен изискванията на техническата спецификация, поради което е взето решение да не се допуска до техническа оценка, уточняват от ICGB.

 

 

Процедурата по доставка на тръби е една от двете най-важни обществени поръчки, които обезпечават старта на строителството за изграждане на междусистемната газова връзка Гърция – България. Договорът ще се изпълнява за период от дванадесет месеца, като първите доставки трябва да се реализират до четири месеца от стартиране на договора. Поставени са изключително високи критерии по изпълнението на производството, включително мерки за осигуряване на качеството на тръбите, така че газопроводът да бъде изпълнен с най-високите стандарти за безопасност и добрите инженерни практики. Доставката е предназначена за цялото трасе на газопровода, както на територията на България, така и на Република Гърция. Стойността на договора е 58 229 759,16 евро, което представлява общата твърда цена на доставката.

 

В изпълнение на изискванията по Закона за обществени поръчки (ЗОП), възложителят е публикувал решението си на сайта на ICGB в раздел „Профил на купувача“ заедно с детайлно описание на целия процес по провеждане на процедурата и мотиви за взетите решения.

 

Дружеството благодари на всички участници в процедурата за изявения интерес към проекта и създадената конкуренция и изразява увереност, че за изпълнението на доставката на линейните тръби е избрано предложение, което дава най-оптималното съотношение между качество и цена, се казва още в съобщението до медиите.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща