11 президенти на американски търговски камари от ЦИЕ искат по-добра инфраструктура, енергетика и дигитализация

Икономика / България
Георги Велев
661
article picture alt description

По време на Срещата на високо равнище, част от Инициативата „Три морета“, единадесет президенти на Американски търоговски камари подписаха документ, в който подкрепят инициативата за по-добра инфраструктура, диверсифицирани и сигурни доставки на енергийни ресурси и ръст на дигиталната сфера. Общата цел на инициативата е да построи по-интегриран, проспериращ и сигурен регион с устойчив Единен пазар, а документът бе подписан на 6 юни.

Инициатвата „Три морета“ включва страните, които са разположени между Адриатическо, Балтийско и Черно морета: Австрия, България, Хърватия, Чешка република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Слования и Словения.

Американските камари в тези страни са в готовност да окажат подкрепа, за да се дефинират точно ролите на всяка от заинтересованите страни; да предоставят знания и умения, както и да съберат на едно място бизнес, правителства и инвеститорите, за да се осъществят такива трансгранични проекти в сферите на технологиите, търговията, транспорта, енергетиката, цифровия пазар и кибер-сигурността.

От страна на Американска търговска камара в България документът бе подписан от президента на организацията Оливие Маркет.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща