Обявиха графиците за ремонти и временно прекъсване на доставките по газопроводите “Турски поток” и “Син поток” през 2021 г.

Енергетика / България
3E news
758
article picture alt description

Обявени са графиците за ремонтни дейности на газопроводите “Турски поток” и “Син поток” през 2021 г., което ще доведе до временни прекъсвания на доставките на газ по тези тръбопроводи.

Доставките до приемния терминал "Кайъкьой" на газопровода "Турски поток" ще бъдат преустановени за 7 дена в периода от 22.06. – 29.06.2021 г. и за 15 дена - в периода от 12.07. до 27 07. 2021 г. Това съобщи енергийният експерт от “Булгартрансгаз” инж. Димитър Щерев, позовавайки се на информация от турското енергийно издание  "ENERJI IQ" и ТАСС.

Също така, Турският нефто-газов оператор "Боташ" обяви, че газовите потоци по газопровода "Син поток" до приемния терминал "Дюрусу", ще бъдат спрени за 16 дена в периода 12.05. – 27.05. 2021 г. поради планирани ремонтни дейности за поддръжка на газопровода.

Ремонтните дейности по "Турски поток" и "Син поток" се изпълняват, съгласно споразумение между компаниите "Газпром експорт", "Южен поток транспорт" и "Син поток".

"Боташ" също заявява, че не предвижда неблагоприятни въздействия при подаването на газ по Газо-преносната система на Турция.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща