Експерт: Безочието и наглостта на спасителите на света удариха нов връх!

Енергетика / Анализи / Интервюта
3E news
2335
article picture alt description

Обединените спасители на климата и света към ООН, тоест лобистите на индустриите за ВЕИ, енергийна ефективност, биогорива, електричество и водород навсякъде, ясно заявяват колко точно имат намерение да "инвестират" (всеки да разбира глагола, както иска!) от днес до 2050 г.:

131 000 000 000 000 долара!

В началото на 21 век за "енергийния преход" говореха в милиарди, след десетилетие надхвърлиха трилион, доскоро ставаше дума за няколко трилиона, днес вече става дума за стотици трилиони.

Иначе докладът на IRENA е много хубав - прекрасни обещания, инфографики, числа.

Споменавам само двете най-важни:

В периода 2017-2019 г. "инвестициите за енергиен преход" (с включени всякакви субсидии и подпомагания) са възлизали на 824 милиарда долара на година. Обаче "експертите" обясняват, че за да се постигнат целите на Парижкото споразумение, те трябва да се увеличат на 3 849 милиарда долара годишно в периода 2021-2050 г. Тоест трябва да започнем да "инвестираме" 4.5 ПЪТИ повече пари в това всяка година.

Имайте предвид, че в тази сметка НЕ се включват нужните инвестиции в мини и металургични заводи, които да извадят гигантските количества метали, без които нищо от "зелените" планове не може да се случи.

Разбира се, всички тези "инвестиции" ще трябва да бъдат избити през цената на продажба на енергията. Сами се сетете колко би струвала тя!

Тези хора ясно казват колко смятат да измъкнат от джобовете ни. Говорят и се държат така, като че ли управляват света и желанията на всеки един от нас... Може би, защото наистина е така?

 

Безочието и наглостта на спасителите на света удариха нов връх! Обединените спасители на климата и света към ООН, тоест...Публикувахте от Boyan Rashev в Сряда, 17 март 2021 г.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Анализи / Интервюта:

Предишна
Следваща