Вложенията в устойчиво развитие на обществото взимат превес сред инвеститорите в следващите години

Икономика / Анализи / Интервюта
3E news
706
article picture alt description

В доклада на Capgemini за световното богатство за 2020 г. над половината от най-богатите инвеститори (над 1 млн. долара) са заявили ориентация към инвестиции, свързани с устойчивото развитие на обществото – т.нар. ESG инвестиране. Това включва инвестиции в опазване на околната среда; компании с етичен подход към обществото;  нови технологии, които ще намалят вредите върху природата и др. Освен очертаването на тази тенденция от данните за големите инвестиции, доклад на JPMorgan посочва, че пандемията може да се окаже „основна повратна точка за ESG“. Проучването на инвеститорите с комбинирани активи от над 13 трилиона долара установи, че 50% смятат, че Covid-19 може да отбележи положителен ход за инерцията на ESG през следващите три години. Експертите подчертават, че тенденцията ще се разпространи и сред мнозинството по-малки индивидуални инвеститори.

Милениълите се интересуват повече от устойчивото развитие

Анализаторите отбелязват, че милениълите на възраст от 26 до 40 години вероятно ще са водещи при избора на устойчиво инвестиране, тъй като те са по-склонни да бъдат „по-осъзнати за устойчивостта и устойчивото потребление“. Merill Lynch Bank of America прогнозира миналата година, че милениалите могат да насочат между 15 трилиона и 20 трилиона долара в инвестиции в ESG в САЩ през следващите 20 до 30 години.

Достъпна устойчива инвестиция

ЕЛАНА Глобален Фонд Акции инвестира в компании, които работят за устойчива икономика в бъдещето, като ги подбира от развитите и развиващите се пазари. Във фонда може да се инвестира без определени минимуми, като няма данък върху печалбата, съобщават от дружеството.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Анализи / Интервюта:

Предишна
Следваща