Програмата beamUp lab на БФБ финалист в престижен европейски конкурс

Номинацията е в категорията на платформи със значимост за развитието на стартъп и МСП екосистемите

Икономика / България
3E news
607
article picture alt description

Програмата beamUp lab* на Българската фондова борса (БФБ) е финалист за престижна награда в 9-то издание на конкурса за малки и средни компании на Федерацията на европейските фондови борси (Federation of European Securities Exchanges - FESE) и организацията на европейските емитенти (EuropeanIssuers). Номинацията на българската програма е в категорията на платформи със значимост за развитието на стартъп и МСП екосистемите – “Special Mention” като директно се конкурира с естонската Enlight Research ОÜ, съобщиха от БФБ.

„Щастливи сме, че приносът на beamUp lab е разпознат на европейско ниво! Това е признание за усилията на всички партньори в програмата и най-важното е потвърждение за компаниите в нея, че получават знания и know-how по най-високи стандарти.“ , каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на Българска фондова борса.

“Малките и средни предприятия са гръбнакът на европейската икономика особено когато тя е в процес на възстановяване, ето защо е толкова важно да ги подкрепим. Поздравяваме всички номинирани и им пожелаваме успех!”, коментира Флорънс Биндъл, генерален секретар на EuropeanIssuers.

“Наградите представят успешни IPO-та от цяла Европа и дават ясни примери за ползите от листването на капиталовия пазар. Фондовите борси са създадени, за да гарантират най-високи нива на сигурност, почтеност, честност и прозрачност.”, допълва Райнър Райс, генерален директор на FESE.

Победителите сред общо 27-те номинирани компании и програми в петте категории на Еuropean Small & Mid-cap Awards 2021 ще станат ясни през ноември на специална церемония в Порторож, Словения.

*Програмата beamUp lab, която стартира на 3 ноември 2020 година на БФБ, е за стимулиране и насърчаване растежа на български стартъпи, малки и средни компании.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща