Конференцията DIGI PAY 2022  на 5 октомври с решения за сигурни плащания и предотвратяване на измами

Сред основните теми на събитието в Интер Експо Центъра ще са сигурна електронна идентификация, изкуствен интелект и предотвратяване на картови измами.

Икономика / Технологии
3E news
890
article picture alt description

Предотвратяването на картови измами ще е сред топ темите на петото юбилейно издание на бизнес събитието за сигурни и достъпни дигитални плащания DIGI PAY 2022, което ще се състои на 5 октомври в Интер Експо Център.

БОРИКА и IBS разработват централизирано звено за борба с измамите

За да осигури още по-защитени плащания у нас, БОРИКА изгражда единен Център за борба с измамите (AFC), който да предоставя услуги за наблюдение и предотвратяване на измами на всички финансови институции в България. Това ще бъде централна служба, специализирана в управлението и контрола на измами. Тя ще наблюдава транзакциите, произхождащи от множество мрежи и канали в реално време, като по този начин се стреми да минимизира въздействието върху крайния потребител. Ексклузивно на DIGI PAY повече за решението ще разкажат партньорите в този проект – БОРИКА и IBS.

Сега е по-важно от всякога да се противопоставим на нападателите и да предотвратим измамите с плащанията, коментира Горан Ангелов, основател на IBS България, една от водещите компании в страната с фокус върху финансовата индустрия, аналитикс решенията и системната интеграция, изкуствен интелект, борбата с измамите и финансовите престъпления.

Отдалечена регистрация на нови бизнес клиенти и подписване на документи без аналог

На събитието ще бъде специално представена новата услуга на Банка ДСК за изцяло онлайн регистрация на нови бизнес клиенти, с откриване на разплащателна сметка в лева и активен достъп до онлайн банкиране. С въвеждането й на българския банков пазар, банката отговаря на нуждите на потребителите за бързи и улеснени дигитални банкови процеси, които подобряват тяхното изживяване. В основата на решението стоят електронната идентификация и отдалеченото подписване на БОРИКА. „Новият процес е изключително бърз и улеснен и само за няколко минути и с няколко лесни за клиента стъпки, без посещение в банков офис и без хартиена документация, осигурява сигурна защита при обработването на данните. Всичко необходимо е лична карта и устройство с камера“, съобщиха от БОРИКА и Банка ДСК.

Бъдещето на сигурните плащания в приложенията за чат

Какво е бъдещето на сигурните плащания в приложенията за чат. Защо пътят към превръщането на едно приложение в супер-ап минава през добавянето на End to End encryption, A2P messaging и P2P money transfers.

За първи път Viber ще представят идеята за нов вид плащания като Viber Pay. От Viber и EasyPay ще разкажат как само с няколко клика всеки вече може да проверява и плаща сметките си през приложението. Георги Маринов, изпълнителен директор на еPay.bg и EasyPay ще представи и възможности за разплащания с QR код.

На място ще научите повече за иновативния портфейл ecoints за разплащанията с Еконт чрез пуш нотификация или QR код.

Новите правила за плащанията ще представи г-жа Сю Перейра от ЕК

Конференцията ще открие г-жа Сю Перейра от Генерална дирекция за финансова стабилност, финансови услуги и капиталови пазари в Европейската комисия. Тя ще засегне темата за прилагането на стратегията за плащания на Европейската комисия, ключови текущи инициативи, незабавни плащания и преглед на настоящата директива за плащанията PSD2. Новости около законодателството, свързано с изкуствения интелект и предстоящи инициативи в сферата на финансовите услуги ще сподели евродепутатът Ева Майдел. Подуправителят на БНБ Нина Стоянова ще представи вижданията на страната за новите регулации на финансовия пазар.

Както всяка година Генерална дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) към МВР ще представят новите тенденции, свързани с мобилните sms измами. За поредна година етичните хакери също ще направят уъркшоп.

Партньори и тази година на събитието са Асоциацията на сертифицираните експерти по разкриване на измами (ACFE Bulgaria), Българската асоциация на софтуерните компании, Българската финтех асоциация, Българската E-commerce асоциация, Българската асоциация на сертифицираните етични хакери, от тази година и Българската стартъп асоциация.

Събитието ще се проведе в Интер Експо Център в рамките на международните изложения COPIS and FOOD EXHIBITIONS.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща