Volvo Group инициира изграждане на завод за производство на батерии в Швеция

Икономика / Е-мобилност
3E news
1868
article picture alt description

Източник: Volvo Group

За да отговори на нарастващото търсене на акумулаторни електрически тежкотоварни превозни средства и машини, Volvo Group инициира процеса за създаване на широкомащабно производствено предприятие за акумулаторни клетки в Швеция.

„Ние се стремим да водим прехода към декарбонизирана транспортна система и имаме дългосрочната амбиция да предложим на нашите клиенти решения, които са 100% без изкопаеми горива. Още днес има силно търсене от нашите клиенти и до 2030 г. нашата амбиция е поне 35% от продуктите, които продаваме, да са електрически. Това нарастване ще изисква големи количества високопроизводителни батерии, произведени чрез използване на енергия без изкопаеми горива и е логична следваща стъпка за нас да включим производството на батерии в нашия бъдещ индустриален отпечатък. Ние се стремим да направим това заедно с партньори и пътуването започва сега“, казва Мартин Лундстед, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Group.

Извършено е широко проучване за локализация на обекта, което показва, че регионът Скараборг в Швеция е идеалното място за завода. Предложеният обект в община Мариестад е разположен в близост до сегашния основен завод за задвижване на Volvo Group в Skövde и ще се възползва от съществуващата промишлена и логистична инфраструктура в региона и ще се основава на силно наследство и компетентност от световна класа в напреднало производство в голям обем , като същевременно имате достъп до богатите запаси от енергия без изкопаеми горива в Швеция.

Центровете за научноизследователска и развойна дейност и централата на Volvo Group в Гьотеборг са само на два часа път. Volvo Group планира постепенно да увеличи капацитета и да достигне широкомащабно серийно производство до 2030 г. Батерийните клетки ще бъдат проектирани специално за приложения в търговски превозни средства, подпомагайки глобалното внедряване на електрически камиони, автобуси, строително оборудване и електрически задвижвания за различни приложения .

Създаването на производствената площадка подлежи на одобрение от съответните органи. Окончателното локализиране ще бъде определено след провеждане на обществената консултация и операциите подлежат на одобрение на екологични разрешителни.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Е-мобилност:

Предишна
Следваща