Петролът се върна към ръст, Brent се увеличи с малко над 4 %

Енергетика / Свят
3E news
669
article picture alt description

Цените на двата основни сорта петрол се възстановяват, въпреки че темпът от скок с над 5 % леко се успокои. Възстановяването като част и от корекция  е в ход след вчерашния спад с 11-12 % на предишните две сесии.

Септемврийските фючърси за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures нарастват до 104,7 долара за барел, което е увеличение с 4,01 долара или с 3,98 %.

Фючърсите за август за петрола сорт WTI на нюйоркската борса (NYMEX) се увеличават до 102,7 долара за барел – плюс 4,15 долара или 4,21 %.

Пазарът реагира на данните за нивото на резервите от горива в САЩ, както и на новината за готовността на китайските власти за стимулиране на икономиката с около 220 млрд. долара, за да бъде поддържан темпът на търсенето на петрол.

Търговските запаси от петрол в САЩ през миналата седмица са се увеличили с 8,23 млн. барела – до 423,8 млн. барела, сочат данните от седмичния отчет на министерство на енергетиката на страната. Това е най-високият ръст от осем седмици.

Стоковите резерви от бензин са се понижили с 2,5 млн. барела – до 219,11 млн. барела. Търговските запаси от дестилати са спаднали с 1,27 млн. барела до 111,14 млн. барела.

Публикуваните по-рано данни на Американския институт за петрол (API) сочеха за ръст на резервите от петрол в САЩ, завършващи на 1 юли на 3,825 млн. барела.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща